Mavikent Çanakçı 75.Yıl İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://mcanakciiho.meb.k12.tr
Adres : Mavikent Mah. Atatürk Cad. No.207/1 Kumluca/Antalya
VİZYON : Bilgiye ulaşmada etkin, kimliğinin farkında, özgür bireylerin yetiştiği, eğitim ve kültür merkezi olmak...
MİSYON : Bilginin gücüne inanan, manevi değerlere dayalı, varlığı, zamanı ve insanı önemseyen nesiller yetiştirmek.
BAŞARILAR : Okulumuz 6/a sınıfı öğrencilerinden Safvan Ramazan Gökmen Antalyada gerçekleştirilen Kuranın Genç Muhafızları yarışmasında Antalya 2.sı olmuştur.

Öğretim Şekli :ikili Öğretim
Yabancı Dil : İngilizce-Arapça
Isınma : Klima
Servis : Yok
Ulaşım : Şehiriçi Dolmuş
Yerleşim Yeri : Mavikent Mahallesi Kumluca merkeze 7.5 km mesafede olup, büyükşehir yasasından önce Kumluca´nın en büyük beldesiydi.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 10 Km
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2019-2020 eğitim öğretim yılıda Lgs yerleştirme yüzdemiz %22 dir.1 öğrencimiz Fen Lisesini 3 öğrencimiz de Sosyal bilimler lisesini kazanmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2019-2020 eğitim öğretim yılıda Lgs yerleştirme yüzdemiz %22 dir.
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : Okulumuz 2016 yılında Mavikent Çanakçı 75.Yıl Ortaokulu bünyesinde açılmıştır.2019-2020 döneminde müstakil imam hatip ortaokulu olarak eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.